Create Multiple Income Stream for FREE

Djeca 14 godina proveli zaključani u stanu

Unknown | 02:23 | 0 komentari

Sedmoro djece iz porodice Angulo, šest mladića i jedna djevojka, živjeli su s roditeljima u socijalnom stanu na Manhetnu u Njujorku, ali za 14 godina ni jednom nisu izašli na ulice grada.


Bagavan (23), Govinda i Narajana (22), Mukunda (20), Krisna (18), Jagdiš (17) i njihova sestra Visnu te majka Suzan bili su zaključani u stanu, piše Avaz.
Samo je "pater familias", otac Oskar, imao ključ. Alkoholičar iz Perua, gdje ga je njihova majka Suzan upoznala i dovela u SAD, teški je paranoik koji je vjerovao da će Njujork"kontaminirati" njegovu djecu.
Ona nisu išla u školu; učila ih je majka, ali najviše su o vanjskom svijetu "učili" iz filmova. Tako da je, naravno, njihova slika svijeta bila potpuno "holivudska". Pogledali su više od 5.000 filmova, a svoju su stvarnost kreirali prema omiljenim likovima poput Batmena čiji su kostim napravili od kutija žitarica i prostirki za jogu.
I ko zna koliko bi dugo njihova priča ostala unutar četiri zida da jedan od braće nije uspio pobjeći nakon čega su se i ostali ohrabrili. U jednom takvom izlasku na Petoj aveniji primijetila ih je režiserka Cristal Mozele.
“Svi su imali sunčane naočale i izgledali kao da su iz Reservoir Dogsa. Kao neko pleme, samo ne tamo negdje s ruba svijeta već s ulica Manhetna, ispričala je režiserka čiji je dokumentarni film o porodici Angulo, The Wolfpack, osvojio glavnu nagradu na Sundance film festivalu prošlog mjeseca.
Nakon što je nabasala na ezoteričnu braću, polako je uspjela pridobiti njihovo povjerenje i ući u dom Angulovih.
“Iznenađujuće su bistri. Ne znaju nikoga van njihove porodice. Svoju maštu o vanjskom svijetu hranili su filmovima Tarantina, Skosezija i Kristofera Nolana. Braća su najnježnija, najznatiželjnija i najpronicavija bića koja sam ikad upoznala, što znači da je bar nešto u toj porodici dobro napravljeno, rekla je režiserka.
Nakon otkrića slučaja, djeca su ipak dobila psihijatrijski tretman i teško se nose s onim što im je otac napravio. I dalje sva šestorica braće žive u zajedničkom stanu, jedino je sestra, koja je i najstarija, odselila.

Category:

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 komentari

RelmaxTop. Free powerful counter for your website